22 December 2011

SBPA ditangguhkan ke???

salam..

masih berupdate d opis....

yer....aku kt opis lg...hr ni kene keje smpi mlm...ot maaaa....dan hr ni last OT thn 2011.....=D

Alhamdulilah....rezeki...syukur kepadanya....=D..m.depan aku cuti dan tkde meeting...so free...tp tk tau la lau bos unit suh stay kan....camne tu???

Admin dh bg email tarikh hanta ot last day esok...23.12.2011...camno tu??? nmpknya calim cuti lah...tkpe lah...leh tmbh cuti lg...hohohoho...=D

k lah...ade smbg keje...tp cam nk abis..nnt kite update lg...

dan nk bgtau...SBPA di TANGGUH kan la....Betul Ke???

hikhikhik....ape2 je lah...aku ttp sain...demi masa depan....nk koje lama lg ni weiiiii...mls nk pk2 dah...kan pening...=D

k lah...nnt update lg

salam...=D

21 December 2011

SBPA =D

Salam....

nk citer psl SBPA ni...korg dh sain ke???aku br je dpt...tp tk sain lg...hahhah...biar la dulu...tp bila baca dan kire2 balik...cam tk aci la....cam ade something wrong je....huhuhu

tapi sain je la...nk wt cmno...kang tk sain tk naik lak gaji aku...hahaha..




ape pon....bersyukur sgt2...w'pon cam tk aci...tp ok la dr tk naik kan....dan thn depan dpt gaji baru..hikhik...Alhamdulilah.....rezeki anak2 dan famili....hikhikhik...=D





so dah dpt borang ni tggl setuju atau tidak.....so lau SETUJU kasi sain SBPA ni ye...lau TIDAK SETUJU...jgn sain la erk....=D

k la...nnt aku uodate lg...

cauuu=D

Tak Nak Merokok

Tabiat merokok boleh membunuh 1 bilion orang dalam abad ini. Terdapat lebih kurang 1.15 bilion perokok di seluruh dunia. Lebih 80% daripada angka ini adalah dari negara-negara yang berpendapatan rendah dan sederhana. Menurut Pertubuhan Kesihatan Sedunia, tembakau menjadi satu daripada penyebab paling utama terhadap kematian di seluruh dunia. Adalah dianggarkan bahawa lebih kurang 100 juta orang mati disebabkan oleh penggunaan tembakau di abad ke-20. Dalam abad ke-21, adalah diramalkan bahawa 1 bilion orang akan mati sekiranya corak merokok sekarang ini berterusan!


Penyakit-penyakit yang berkaitan dengan tabiat merokok membunuh seorang daripada 10 orang dewasa di seluruh dunia, atau menyebabkan empat juta kematian.
  • Setiap lapan saat, seorang mati akibat penggunaan tembakau. Lebih kurang 15 bilion rokok dijual setiap hari atau 10 juta setiap minit.
  • Di kalangan negara-negara Pertubuhan Kesihatan Sedunia, Rantau Pasifik Barat yang mana merangkumi Asia Timur dan Pasifik mempunyai kadar tabiat merokok yang tertinggi, dengan hampir dua pertiga lelaki yang merokok.
  • Di kalangan golongan remaja di seluruh dunia berumur 13 hingga 15 tahun dianggarkan seorang daripada lima orang adalah perokok.
  • 60,000 hingga 100,000 kanak-kanak di seluruh dunia mula merokok setiap hari secara kasar, separuh daripada mereka di negara-negara Asia.
  • Separuh daripada perokok jangka masa panjang akan mati akibat penggunaan tembakau yang menyebabkan kanser paru-paru, penyakit jantung dan penyakit paru -paru yang kronik.
  • Terdapat lebih daripada 4,000 bahan kimia dalam asap tembakau, yang mana 2,000 daripadanya adalah toksik, 63 adalah karsinogenik dan selebihnya adalah bahan-bahan yang boleh menyebabkan kerengsaan.
  • Secara purata, setiap batang rokok yang dihisap akan memendekkan sekurang-kurangnya lima minit hayat seseorang.
  • 30% daripada semua kematian berkaitan kanser adalah daripada tabiat merokok.
  • 90% daripada semua kematian akibat kanser paru-paru adalah disebabkan oleh tabiat merokok.


Senario dan Tabiat merokok di Malaysia:
Fakta sepintas lalu
  • Hampir separuh daripada lelaki Malaysia merokok.
  • Setiap hari, lebih kurang 45 hingga 50 remaja di bawah umur 18 tahun mula merokok.
  • 30% daripada remaja lelaki berumur 12 hingga 18 tahun merokok.
  • Bilangan remaja perempuan yang merokok semakin bertambah. Hasil daripada dua kajian ke atas remaja yang dijalankan dalam tahun 2000 dan 2004, bilangan remaja perempuan yang merokok telah bertambah dari 4% hingga 8%. Secara keseluruhannya, kajian dalam tahun 2004 mendapati bahawa hampir seorang daripada lima orang remaja adalah perokok.
  • Kes kanser paru-paru telah bertambah dengan kadar 17% setahun.
  • Tabiat merokok dipercayai akan menyebabkan hampir setengah juta kes penyakit koronari (jantung).
  • Berdasarkan Kajian Morbiditi dan Kesihatan Kebangsaan Ke-2 yang dijalankan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dalam tahun 1996, tabiat merokok menyebabkan kematian lebih kurang 10,000 orang setahun.
Perspektif
  • Untuk mengatasi ancaman di mana semakin ramai remaja (10 tahun ke atas) dan bilangan perokok wanita yang semakin meningkat dalam kadar yang sangat membimbangkan
  • Mempergiatkan usaha untuk membenteras dan mencegah masalah ketagihan rokok perlu dilaksanakan segera dan berterusan
  • Bertindak secara lebih agresif bagi menangani ancaman masalah kesihatan ini secara bersungguh-sungguh memandangkan peratusan yang sangat tinggi kematian akibat penyakit yang berpunca dari ketagihan rokok.
  • Sebarang kempen yang memfokus kepada pencegahan dari tabiat merokok merupakan usaha dan keutamaan nasional dan menjadi teras kepada program kesihatan negara.
Tabiat merokok adalah satu penagihan
Tembakau mengandungi sejenis bahan penyebab ketagihan yang dipanggil nikotin. World Health - satu buletin yang ditaja oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia, dalam edisi bulan Julai-Ogos 1995, telah melaporkan bahawa nikotin menghasilkan tindak balas kimia dalam badan yang sama dengan yang dihasilkan oleh heroin dan kokain. Kadar berbalik dependen yang cuba untuk berhenti menggunakan nikotin, alkohol, kokain dan heroin secara kasarnya adalah sama, namun banyak yang melaporkan bahawa adalah lebih sukar untuk berhenti menggunakan tembakau, berbanding dengan pelbagai dadah haram yang lain, menurut buletin tersebut. Dalam satu kajian yang dijalankan oleh Pusat Mengenai Ketagihan dan Penyalahgunaan Substan di Universiti Columbia, Amerika Syarikat, nikotin dianggap sebagai satu ambang dadah yang dikaitkan dengan penggunaan bahan haram. Menurut satu kajian, bagi orang dewasa yang mula merokok sebelum berusia 15 tahun, kemungkinan beliau menjadi seorang penagih dadah adalah tiga kali ganda. Kajian ini juga menunjukkan bahawa kanak-kanak yang merokok setiap hari, kemungkinan dia menjadi penagih dadah, adalah 13 kali ganda jika dibandingkan dengan kanak-kanak tidak kerap merokok.
Objektif
  • Merangka kempen komunikasi secara berkesan yang menggerakkan seluruh negara ke arah bebas rokok
  • Menggesa masyarakat untuk berhenti merokok
  • Mencegah kelompok remaja dan wanita supaya tidak memulakan tabiat merokok
Strategi
Menggerakkan seluruh negara untuk memerangani masalah ketagihan rokok
  • Kempen ini akan memfokus kepada menyalurkan maklumat tentang ancaman dan bahaya merokok serta kesannya kepada kesejahteraan rakyat
Membina satu masyarakat baru yang berpengetahuan yang tidak merokok
  • Langkah jangka panjang ini perlu dirangka dalam kadar yang segera. Remaja sekarang perlu dilengkapi dengan maklumat yang tepat mengenai bahaya merokok.
 Merokok mengakibatkan ketagihan. Apabila anda merokok, anda menyedut nikotin. Dalam jangkamasa yang pendek anda akan mendapati bahawa ia adalah sukar untuk mengawal jumlah anda menghisap rokok atau berhenti merokok. Kebanyakkan orang tidak menyedari bahawa mereka telah ketagih kepada tembakau sehingga mereka mencuba untuk berhenti merokok.

Sebab-sebab untuk anda berhenti merokok

Merokok membahayakan bayi dalam kandungan
Merokok sewaktu mengandung mengurangkan aliran darah, oksigen dan nutrien ke plasenta. Ini meningkatkan risiko keguguran, bayi lahir pramatang, komplikasi semasa kelahiran atau bayi lahir dengan kurang berat badan.
Merokok menyebabkan penyakit jantung
Merokok menyebabkan arteri untuk ke bahagian jantung mengecil dan menyebabkan ia tersumbat. Ini meningkatkan risiko serangan jantung dan kematian.





Merokok mengakibatkan strok
Merokok menyebabkan salur darah menjadi tebal dan sempit dan dengan itu aliran darah menjadi sukar. Strok disebabkan oleh salur darah tersumbat di dalam otak. Sebahagian badan anda mungkin akan lumpuh dan anda mungkin akan maut.





Asap rokok membahayakan kanak-kanak
Kanak-kanak yang terdedah kepada asap rokok basi mengalami penyakit yang lebih serius jika dibandingkan dengan perokok asal seperti radang paru-paru dan telinga dan serangan asma. Bayi yang terdedah kepada asap rokok lebih berisiko untuk diserang sindrom kematian bayi secara mengejut.





Asap rokok menyebabkan mati pucuk
Merokok menyebabkan saluran darah ke zakar menjadi sempit dan tersumbat. Ini mengakibat mati pucuk serta kualiti sperma semakin menurun..



Merokok punca kanser mulut dan kerongkong
Merokok adalah punca utama kanser pada mulut dan kerongkong.
TOKSIK DI DALAM ROKOK



• Metanol – Bahan api
• Karbon Monoksida – Asap kereta
• Nitrobenzena – Gasolin
• Butana – Cecair pemetik api
• Raksa – Logam dalam jangkasuhu
• Toulena – Pelarut industri
• Ammonia – Pencuci lantai
• Vinil Klorida – Bahan utama plastik
• Arsenik – Racun tikus
• Kadmium – Bahan utama bateri alkali
• Stearik – Bahan utama dalam lilin
• Sianida – Racun berbisa
Berhenti merokok dapat memperbaiki tahap kesihatan anda dan orang sekeliling.
Lawati Institut Perkhidmatan Berhenti Merokok di semua klinik-klinik kesihatan & hospital kerajaan yang berhampiran atau hubungi talian Helpline di 03-8883 4400.


Maklumat lanjut layari www.infosihat.gov.my

Sharing is Caring =D

maklumat ni aku copy dr email...saje nk share ngn korang =D


renung-renungkan lah....=)


Cara Mengenali Perniagaan Yang Menggunakan Pelaris :-

Cara mudahnya nak tahu kedai itu Ada pelaris (Khadam jin), baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta. Kemudian buka tingkap Dan tiup 7x ke arah kedai. Tak perlulah tiup macam bomoh puh kiri puh kanan.he..he.. Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas.
(mcm Ustaz Ismail Kamus ajar)

Sekiranya Ada pelaris di kedai tersebut, “khadam” TU akan marah Dan Kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka Kita. Kalau dah macam TU, eloklah Kita jangan makan dikedai tersebut.

Beberapa cara di bawah bolehlah diamalkan untuk mengelak sihir :-

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap Hari.

Ia berdasarkan hadith yang bermaksud :-

" Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : “Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) Dan (surah an-Nas) Dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi Dan petang, IA mampu mencukupkan ( mengelakkan ) kamu dari segala sesuatu.( HR At-Tirmidzi )

Mintak Di Jauhkan.. 

17 December 2011

Terima Kasih =D

slm....


nk citer psl pelawat yg sudi klik blog aku....hihihi...=D


cantik plk nombor yg tertera kt site visit tu....14333...wah....comel la nombor....hihihihi








ha...dh tgk nombor tu jgn plk memandai nk p beli nombor lak....aku babap kang....HARAM ye...hehehhe
apepon tq byk2 kat pelawat2 yg sudi klik blog aku ni ha....tanpa korang tk jadi blog aku ni ha....


lau ade yg blogger2 baru yg aku tk kenal tgglkan la jejak...nnt i terjah blog u olls...=D


InsyaAllah....


k lah....aku kt umah je hr ni..pg2 je td kuar sat....bak kata Mr Abi..time cuti ni la kite rehat puas2...lg2 ujg2 bln ni kan...pepaham jela....hikhik.....


k lah....nnt aku update lg...


HAPPY WEEKEND U OLLS...=D




**Bila Ot Den Nak Masuk Ni....=P**

13 December 2011

POLITEKNIK SB


Salam...

tk tau nk update ape....smbg koje yg tertangguh jumaat lps....so bz ckit...

smlm kan aku tkde..so kasi selesaikan koje...ni pon nk smbg esok lak...huhuhu....=D


oh rindu ini anak dara la....adik aku Nunit...ahad ni die register g study kt SB (Sabak Bernam)...bunyi cam nk study jauh2 je...padahal dokek je ngn umah aku.....si nunit ni dpt smbg study di Politeknik Sultan Idris Shah (PSIS), Selangor Darul Ehsan....sape yg duk ares SB...tau la politeknik ni kt mana...

dah 3 kali dpt tawaran...kt poli..kali ni br adik aku ni dpt g....bgs la dik...g belajo tinggi2...nnt dpt koje gaji tinggi banje akak erk...hahahhaha....

korg tau je la...bapak aku ni syg sgt nk lepaskan adik aku ni study....anak bapak la katakan....hahahha....bapak aku kan berniaga...so yg jaga kedai tu adik aku ni la...PELARIS adik aku ni...hahhahah....korg jgn pk bukan2 erk...biasa la...lau kedai yg ade awek cun konpem rmi yg nk dtg mengorat....bkn nk minum ke mkn...tp nk ushar adik aku ni...yg tua2 pun sama je...GATAIIII....=D

so kali ni adik beradik aku pujuk especially abg aku yg sulong....kasi pujuk bapak aku...akhirnya dpt gak pegi...ye la...skrg ni mana leh hrp SPM Je...dpt tawaran study pegi je....mana tau lps ni ade rezeki br dpt koje kan....sian jugk aku tgk...carikkan koje kerajaan dah isi mcm2 borang da...tp bkn rezeki die kan...dh mmg rezeki suh belaja dulu...kasi hayunnnn....hikhikhik...

so lps ni jrg la adik aku ni kt umah...sian mak ngn bapak aku la...tkde yg leh mntk tlg wt ape2...sllnya adik aku ni la yg jaga segala urusan kt umah tu....erm nk wt mcm mana kan...lau tk meniaga dh lama aku angkut mak aku duk ngn aku....tp...tau je lah bapak aku ni...ermmmm

so sunyi lah ckit...tkde sape yg leh nk disuruh...hahahahha,,itu MOTIPNYA ye...hikhik....tkpe la nunit...bknnya jauh pun...SB je...lau nk ulang alik pun leh dr umah aku...hikhik...

k lah...kasi layan psl adik aku ni ye...teringat kt die....rindu plk....insyaallah minggu ni blk la kjp tgk die..huhuhu....

nnt aku update lg....

salam...=D


12 December 2011

Slmt Malam...=D

Salam....


mata aku wes ngantuk ki....arek turu la...hihih...speaking jawa di mlm hari...hahahha..=D


mksdnya...mata dh ngantuk...mau tido la...Abizafran pon dh tido ngn lena...Alhamdulilah...semputnya dah kurang...so lena lah die tido mlm ni....hrp tk rengek2 le..huhuhu...lau tk tk tido lg la aku mlm ni...hehehe..=D


Alhamdulilah..budak tecik tu dah ok ckit...demam dah kebah...semput pon dh kurang..lasak die makin menjadi la....penat melayan td siang....satu hr tk dpt main...bila dh ok..bantai main puas2 erk...hihihi


tkpe la nak...asalkan ko sehat...tkmo cemput2 lg tau...hihihi...lau tk mama susah ati wooo...so esok leh keje ngn tenang...Insyaallah....=D


k lah..mau tido....nnt aku update lg..


cau...


salam...


**nk tido...tp si suami plk kene kuar keje...bos mntk tlg ape nth...dh le tk bwk kunci umah...tu saje nk suh aku tunggu lah tu....huhuhuhu...=P**



budak tecik diserang semput...

Salam..


hr ni aku bersiaran di umah...hihihi....hari ni aku E.L...Abizafran tk sehat....demam+semput....


asalnya selsema hr sabtu lps....smlm bgn pg2 semput dah mai....dlm kul 10 pg aku bwk g ospital Putrajaya...ambik gas bg lega ckit semputnya....dah mcm aku dulu2 masa bujang2...asal semput je mmg kene g klinik@hospital ambik gas...lps ambik tu kurg la...blk umah je...aku bg ubat...die tido...bgn je tido mengamuk2...menjerit2 menangis....semput die serang blk....tk tau la knp....letih gak nk bg die diam...semua tk kene.....nasib baik tk demam...=)


lps maghrib aku tgk semput di makin teruk...semua bende tk kene....last2 aku bwk g hospital blk...ambik gas...dua kali pki...itu pon jenuh aku nk pkikan..mengamuk je...satu hospital tu dgr suara si zafran ni menjerit..masa bwk pg tu..elok je pki kan gas tu..nangis kejap je...kali ni mmg mengganas...hahahahh..


Alhamdulilah...lps dua kali pki gas...br lah ok ckit...kurg semputnya...doktor tk bg ubat pon...cume pg tu je bg ubat...dtg semata2 bg gas je....mmg kesian....mlm td pon tk tido sgt...sbb dak kecik ni tido tk lena...nasib tak ngamuk je...itu pun tido buai..satu mlm la aku hayun buai tu....huhuhu...


dan pg ni...aku terpaksa la EL..sbb bdnnya pns ckit...semput pun ade lg ckit....riso aku nk tggl kan ngn bibik..dak tecik ni pon asyik la melekat ngn aku....igt nk pantau la smpi tgh hr...kang dtg la keje...bila dh tgh hari...cam mls lak aku nk g keje...EL je la terus...dan Alhamdulilah....semput die kurg...demam pun dh kurg pnsnya.....


moga anak mama cpt baik tau....sian jgk tgk die semput...tido tk lena...semua benda tk kene....aku pun ade semput...so tau tk selesanya bila semput menyerang...huhuhu...


 k lah...nnt aku update lg...


dak tecik ni dh start mengacau....=D


k cauuu

09 December 2011

Miss U So Much...=D



Sudah rindu sama ini budak tecik...hahahha....mau balik....smbg keje hr selasa ya BOS...hihihi...


HAPPPY WEEKEND...=D


Salam...=D

BiZi....Loh...XOXO =D

Salam...


br dpt update maa....keje byk la...ni pon tk dpt nk teruskan...6.30 aku nk cabut...hahahhah...


nnt Selasa aku smbg...Isnin tk bole sbb duty blk Bos TSM...huhuhu....


sok dh cuti...yeayyyy...weekend kembali lg....


so slmt bercuti la erk....dan kpd rakyat selangor dan pekerja2 yg berkerja di Selangor...slmt bercuti lah isnin ni ye....cuti sultan Selangor ma,....w'pon aku anak jati selangor...tetapi aku keje kt Wilayah Putrajaya...so tk dapek la den nak cuti.....huhuhu...


so Slmt Bercuti dan happy weekend...aku nk smbg keje ckit lg ni..


nnt aku update lg....


cauuuu  =D

08 December 2011

AirAsia....Air Asia =D

Salam...

nk citer psl AirAsia ni.....tgh promosi wei.....10 SEN tu....MURAH GILAAA...=D

tp bila aku cek tkde pon flight yg hrga 10sen...belas2 jugk aku tgk....tp mmg murah la...bila tgk cam teringin nk berjalan2 kan...sbb flight murh sgt2...lau travel bwk kete berjam2 jgk la nk smpi kan....lau naik flight sejam dua je dh smpi....tu yg syokkk.....dari buang masa kt atas jln...btl tak??..penat pon sbb penat berjln2...bkn penat on the way jauh2 ye tk....



tapi bila AirAsia kuarkan promotion murah mcm ni...mmg ko tk leh buka la laman wen AirAsia ni....asyik la trafik BZ....cam atas jln plk...pdhal laman web je....Hampeh....bila nk search flight yg kite nak mesti tk boleh....TENSION je....huhuhu....





mcm ni la upanya lau kite search flight.....siap ade waiting room lagi kau.....dr tgh hr td aku try...smpi skrg tk dapek....hampeh.....


so esok2 je lah.....tgk ye.....smbl2 wt keje...smbil2 tgk bende alah ni....tk dapek2 gak.....ermmmm


k lah....nnt aku update lg....


cauuu...=D

Update!

Salam semua...


lama aku tk update kan....hihihi...ade je...cume tk berupdate...bz arrr....skrg kan musim cuti sekolah...so byk kenduri kene pegi.....dan keje kt opis ni pon byk jugak....hihihih


tk tau nk update ape....skrg dh bln 12 kan....eee bape minggu je lg nk msk thn baru...cptnya masa berlalu....


rasa cm br je lagi thn 2011 ni...huhuhu.....


k lah...aku tk tau nk update ape...


nnt aku pk2 kan k...


cau la ....=D

01 December 2011

pening...pening....

Pening...Pening....

sakit kepala dibuatnya....tk psl2 org slh phm dgn aku...

erm lntk la.....nk kata aku mcm2..kata la....janji aku buat keje aku...

bende yg tk remeh saje nk buat jadi remeh....mcm mana la nk survive diri tu....hishhhhh!

erm lantak la.....





30 November 2011

Asrarudin Putra dah ade ISTERI ke??

salam....


hr ni aku nk citer psl keywords dr nuffnang aku ni....




kan aku citer psl Asrarudin putra....wahhh rmi btl yg google nama Asrarudin putra ni....Famous ko dik...hahahha....=D


yg tk thn tu....Isteri Asrarudin Putra pon korg google erk....Asrarudin BUJANG lg la.....blm Berkahwen...lagi...dah ade Makwe tu aku tk tau....ko g tnya die sendiri erk....dh muke encem mcm tu kan...mesti ramai awek tergoda....lau aku bujang lg pon tergoda....hahahah...


aku suke citer psl Asrarudin ni pun sbb aku kenal famili die...dak Asra ni pon aku dah jumpa face to face...MMG HENCEM....hahahh


so nk bg support pada diri die supaya menjadi Pemain bola sepak yg Berjaya....bila tgk die main bola tu...cam rasa bangga....sbb die org yg kite kenal kan...famili die pon kenal rapat sgt..Mak die ngn nenek die....baik sangat2.......semenjak kawen ngn En.Abi la..aku kenal diorg...sbb jiran pak mentua aku...hikhihik...=D


k lah...nnt aku story lg k...saje nk share....


nnt aku update lg...=D

29 November 2011

Beli jgn tak Beli..=D

RM65 instead of RM308 for Car Wash + Claying + Polishing + Waxing + Vacuuming + Windscreen Cleaning at Car City Care Centre, Kepong [79% OFF]





MUrah tu weiii....lagi2 musim ujan ni kan....mesti kete korang asyik koto je...ape lg. nk kasi berkilat dan bersih....klik2 MilkADeal..ni...kasi CUCI-CUCI kete korang...hihii...

Dengan RM65...korang leh dapat

Car Wash
Claying
Polishing
Waxing
Vacuuming
Windscreen Cleaning

so ape lagi....klik MilkADeal..dan BELI byk2 erk...jgn lupa ajak2 kwn2 korang lepas beli k...nk tau mcm mana nk BUY..KLIK MilkADeal..k..

Bola...Bola...Bola....=D

saje nk soksek psl Bola Sepak Negara kite la....dh lama aku simpan entry ni...cume tk publish je lg...ade masa ni..kasik publish la...w'pon dah basi...nk citer gak..huhuh =D

korang layan je la erk...=D

Pemain HARIMAU MUDA yg beraksi pada perlawanan Sukan Sea tempoh hari.....semoga korang terus BERJAYA...=D



best tgk diorg main...lg2 Asrarudin Putra dgn Badrol Bakhtiar....korg mmg best...pasangan yg SERASI...hikhikhi....




dan AKHIRNYA...korg BERJAYA...mengalahkan Indonesia....mmg LUCK korg...=D CAIYOK...CAIYOK...

ESPECIALLY....


ASRARUDIN PUTRA OMAR...ko main mmg besh la dik...hikhikhik....siap muka ko terpampang kt banner pekan Bandar Baru Kuala Selangor tu...caya laaaaaaaaaa...=D Good Luck...moga Selangor bawa tuah pada ko musim depan...=D

Slm Muharram =D

Salam ptg Selasa...

aku skrg kt opis lg...koje da...turn group aku stay plk...cm biasa, rutin keje harian

menanti dan menanti keje yg tkkan berubah...kecuali big boss pencen...pasti akan berubah...hahaha

weekend hr tu aku blk kmpg...cuti Awal Muharram kan...dan dgn ini aku nk ucap Slmt Thn Baru Islam...tk terlambat kan...



Alhamdulilah....msk 1433H...bermulanya azam utk mengubah diri kepada yg lebih baik dr thn sblmnya......Insyaallah......Ya Allah...semoga dipermudahkan segalanya Amin...=D

oh citer blk psl blk kmpg...aku blk bapak aku demam la...cian die....panas bdnnya...suh g ospital tkmo...mkn jamu je...riso gak kan..dh le musim ujan...dgn nyamuk byk kt kmpg tu...riso la...ke suspek denggi ke...sbb dh 3 hri...dr hr khamis....baring je die....pastu akak aku blk pun anak die demam da seminggu...akak aku pun tk brp sehat selsema...aku pon dh kene..tp leh kaber lg la....ermm musim la skrg kan..huhuhu..

alhamdulilah...smlm br lah bapak aku nk g ospital...da mkn ubat kurang..akak aku pun sama...ujan tk menentu la skrg..so musim org demam...selsema...mcm2 lg la...so korg2 jg2 kesihatan k.

lau ujan tu jgn main redah...pki payung k...huhuu...si zafran tu pun mcm aku...kjp selsema..kang ok blk...ikut mama die jugak..tp aku pantau ckit...riso lau die selsema...tkt semput die menyerang...mcm AKU...hihih..=D

k lah korang...

keje dah ade...nnt aku update lg...

cau...=D

25 November 2011

BluRR =*$%#^7&

hr ni pon aku bz....


tk tau nk update ape...


mood pun pg2 tk brp nk ok la....blurrrr =&


nk mrh org pun ade....priod pain kot....


k lah...nk smbg keje blk..hr ni terpaksa stay smpi keje ni siap...


k lah...


nnt update lg....


cau...=D

23 November 2011

Miss Him....=D

salam...


sori...sori...sori.....bz ya amat....byk data nk kene msk dlm sistem....bos bg masa smpi hr jumaat...sempat ke?


insyaallah sempat...hihii....nk update psl bola tk lepas2...so update ckit la dulu erk


aku ade je...keje sudah menanti...so utamakan Kerja Anda k





oh....dua hr berlalu...rindu plk permainan Asrarudin dn bdk2 Harimau muda ni......hahhha...eh mlm ni M'sia lwn Syria kan....msk tv tk???


k lah






cau...=D

21 November 2011

MAS vs INDO...bertemu kembali..huhu

Salam...


korang...jgn lupa mlm ni...Malaysia vs Indonesia....tk saba nk tgk...moga Malaysia menang la kan....Insyaallah....pemain Malaysia BOLEH!


intro di ptg hari...hihii...tk tau nk update ape...belasah je la....sory...menyepi sekejap....nk citer psl attend kenduri kawen smlm di parit buntar...tp..gambo tk msk lg la...tk byk pon...nnt lah citer..hihi...


ade story yg tk disangka smlm..masa kenduri kawen tu....tu lah kan...kecik je dunia ni...mana2 kite leh jumpa....lau dh pi mai pi mai....tang tu jugak...ye dak...hihihi =D


lg bbrp jam je lg nk blk....so mlm ni nk msk ape erk...daging korban ade lg tu...sblm g keje td sempat pesan ngn bibik suh kuar kan daging tu dan potong kecik siap2...hihi...so nk msk sup ke msk lain??....


ape pendapat korang???lau selain sup sila bg resepi sekali erk...leh try nnt..hihihi =D


k lah...nnt aku update lg...


jgn lupe terjah bloh aku erk....aku sentiasa ade....


k cauuuu =D

17 November 2011

HUJAN =D

Salam....


hujan lebat gile kt luar tu....


berdentam dentum.....mesti si zafran dok bergendung ngn bibik ni....hihiii..


apepun lama aku tk update kan...bz la weiiiii.....dh tukar unit ni kan...koje bertmbh2 ler....


tp korg jgn la lupa ngn blog aku ni...ade je..cume nk update tu lewat ckit...dan bila terjah blog aku jgn terkezutttt....sbb aku dh tukar template baru....=D


tantik...tk?tantik...tak???? hikhik....


jgn ko tutup plk bila nmpk lain....ni mmg blog aku geina....hahahhah =D


saje tukar angin....asyik gitu je...nk hbs thn ni kan....bila nk mula ngn thn baru...baik kasi touch up2 blog ni bagi cantik...itu pon jenuh nk buat....dh le broadband cam haremmmm je line nya.....nk igt blk flasback lama2 masa belaja coding2 blog ni .....pun igt2 lupa...tkpe usaha tnda kejayaan....=D


eh dh kul 5.30 la....hihih..nk balik..nak balik....


ok lah...korg jgn lupa layan bola mlm ni kul 8.00 mlm....sokong lah skuad negara kite Malaysia di sukan SEA....Malaysia vs Indonesia....mesti gempak arrrr....


lagi2....dak Asrarudin Putra tu main...lagi la Gempak....sbb aku suke....ahhahhah


k lah...nk cauuuu


Salam...=D

12 November 2011

selsema..

Salam...


soksek..soksek...idung si En.asben...hikhik...hr ni die diserang selsema....tersumbat sana sini...hahhah...


so dgn ini aku duk rumah je satu hr ni...home sweet home...=D...mls nk keluar...igt lps maghrib tadi nk g mydin jap..tapi En.asben tk larat sbb selsema nya makin menjadi2...so esok je lah kite kuar ye...nk beli susu zafran...sudah kehabisan...hikhikhik...=D


skrg tgh layan drama kt tv3 bersama En.asben...si kecik sudah selamat dibuai mimpi....itu pun td merengek je ajak kuar...sll time2 weekend ni mmg kene bwk die kuar jln2...hr ni tak...meroyan budak tecik tu...hikhik...so... ajak kuar kt dpn umah je...hihihi =D


k lah..nk layan drama ni sat..best gak citer nya...


nnt aku update lg...


=D

10 November 2011

SLMT HARI RAYA HAJI

Salam korang semua...


hihih...Slmt Hari Raya Aidil Adha.sori lmbt wish...tp tk slh kan...bz nk sambut raya....hikhik..





alhamdulilah...kali ni dpt berkumpul satu famili...dr abg aku smpi adik aku semua ade blk kmpg...time hr raya hr tu msg2 kt umah mentua...time raya haji ni semua ade....gile penuh umah aku....hikhik...


aku blk jumaat ptg..beradu di umah mentua dulu satu mlm...soknya hr sabtu lps maghrib br lah blk umah aku.....blk2...semua ade...abg aku dr Penang pun blk...hahahha..beshhhh


riuh ngn suara anak2 buah campur anak aku sekali...hikhik....menu raya cam biasa...rendang ayam kampung+sambal goreng+kuah masak lodeh dan nasi impit....menu special Soto...hahahha...cedappppp =D


aku plk bawa ole2 lemang beli tepi jalan...akak ipar aku pun beli lemang gak...tp lemang kakak ipar aku beli sedap...aku beli hampeh...tk masak lgsg...geram ngn penjual2 lemang ni...ape la jual lemang tk msk..tk ikhlas lgsg...harga mahal...tp kualiti mengecewakan....tp tkpe la...dah tkde rezeki kan....hikhik..=D




Alhamdulilah....di Hari Raya Korban ni....ade rezeki dpt daging korban...hikhik...abg long aku ngn mak aku join msk sekali korban lembu kt kmpg aku tu....so dpt la bhgn2 yg aku dpt...belah pak mentua aku pun ade korban gak...kt surau taman umah pak mentua aku....Alhamdulilah...merasa lah dpt tulang ngn daging lembu FRESHH....so dlm minggu ni ngn minggu depan tk yg beli lauk Ikan...kitelayan Daging je erk...hihihihi


tu je lah update hr ni...cite psl Hari Raya Haji....pada yg dpt mengerjakan Haji di Mekah...semoga mendapat Haji Mabrur...Insyaallah....=D


k lah..nnt aku update lg...



cauuu...=D



03 November 2011

Tugasan Luar =D

Alhamdulilah.....selesai suda aku menyiapkan tugasan di Parlimen....hikhik...


hr ni satu hr aku tk duk opis...kene g ikut Unit jiran aku iaitu Unit UP ke Parlimen....skrg kan Parlimen tgh bersidang....so aku kene g sbb kaber dak ayu yg dah cuti bersalin awal...


bos unit ni mntk tlg siap mntk permission kt bos aku...dah bos lepas kan pegi je la...dpt merasa aku msk bangunan Parlimen kali kedua...first time dulu dh lama..masa tahun 2004 aku rasa...7 thn berlalu....bila ade peluang ni ape lg...tmbh pengalaman keje...hikhik....


tq pada pegawai, cc dan staf2 unit UP...bg tunjuk ajar keje2 di Parlimen...dan tq sgt2 sbb belanja aku ngn yg lain2 mkn hr ni...TQVM..=D


ni pon br blk dari Parlimen...kul 10.30 aku smpi umah...tgk2 budak tecik abizafran dh tido....hihihi...tkpe lau die tersedo mesti die meraung carik aku a.k.a. susu gantung....hikhik....


so dh kul 12 time tido...


k lah....aku dh ngntokzzz....nk titon dulu ye..


sok aku update lagi....


cauuu....


salam...=D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...