12 March 2008

t@y@r kEtE @kU bOcOr....

Salam U all.....ermmm sori la br nak update...mlm td aku nak update dan nak tepek pic2 yg aku nak tepek kt sini...tp disebabkan terlalu penat..mata aku mengantuk gilerrr...so tido awal la aku...hehehheh....tu pun rasa tk puas tau tido...rasa malas je nak bgn g keje...hehehhe...tp disebabkan opis aku dibekukan cuti...so terpaksa la...aku nak citer psl kelmarin ni..dah la pg tu aku kuar lmbt sikit..tp sempat la smpi opis sebelum punchkad aku merah..heehheh...tgh terkocoh2 nak ke kete...aku terpasan la tyr kete aku...kempis semacam...aduuhhhh...apesal lak ni..dah lambat ni...tkkan bocor kot...br je smlm aku blk dr kmpg aku isi angin tayar kete aku ni...itu pun abg ipar aku suruh...klu tk mana la aku tau psl kete ni...abg ipar aku ckp kete aku ni kurg angin..so blk tu die suh aku singgah petrol pam mana2 utk isi angin...aku pun jd la adik ipar yg baik utk mengikut arahan die...siap call aku dlm otw nak blk tu...pesan suh isi angin tayar aku tu...ermmm ikut je la...nasib la bestfriend aku si nana ni ade...die la yg tlg ajar aku mcm mana nak isi angin tayar ni...ermmmm..tq la nana...muaahh kat ko...ekkekek...

ok kite blk citer kelmarin tu...sbb aku dah lambat...aku tk kira...aku redah gak..bawa smpi kt opis...nnt kt opis suh la sesapa membe lelaki tlg tgkkan...alhamduliah smpi ngn selamat....hihi..smpi je opis aku ckp ngn membe opis aku ni..kire pangkat abg la...minta tlg die tgkkan tyr kete aku tu..knp?br isi smlm angin dah kempis blk..nasib satu je...tayar depan blh kiri...lps je die tgk,die ckp kurg angin tu...nnt blk isi angin dulu...klu esok kempis lg br la g bengkel tayar utk tgk blk..mayb bocor...ok la..klu mcm tu aku cek esok la kan...bila petang nak blk umah ni....aku tgk je tyr kete aku kempis habis korg tau...aku dah menggagau....mcm mana ni...bocor ke tayar kete aku...masa tu hidayah pun ade..die ckp tkleh bawa ni..kene tukar gak ni...mmg lgsg tkde angin...ape lg trs aku call membe opis aku minta tlg tukar tayar tu...nak suh aku..mana aku reti...nasib la membe2 opis aku ni tk blk lg...diorg la yg tlg aku...bila dah tukar ngn tyr spare trs membe aku tu ajak g bengkel tayar utk cek sama ada bocor ke tak...nasib la diorg nak bawa aku g bengkel tu...aku ni mana tau bengkel area2 sini...kt ptrjy mmg la tkde...terpaksa la ke serdang....siap abg tu contact cina tu suh jgn tutup kedai lg..bgs btl la membe aku tu...siap ade contact person...servis baik btl....erm Alhamdulilah sume settle ptg tu jugak...fuh...tarik nafas lega aku....tyr kete aku bocor sbb kene paku...so ditmpl je la...upah RM5 je...satu pengalaman btl kan...klu la membe opis aku ni tkde..aku tk tau nak buat ape..TERIMA KASIH LA banyak2 kt abg fir..rizal, abg din dan abg mus,,tk luipa dayah...kekekekke...so wlpn kite prmpn kene jugak la tau benda2 kt kete ni kan..klu rosak kt tgh jln haru dibuatnya...hehehe...nak minta tlg bf?bf lak tkde..so kene la belaja sendiri...ekkekekek...ok la...nnt aku update lg erk...siap ade pic2 best lg..hehehe..masa ni aku tk dpt nak snap sbb kamera tkde..hp aku tu plk rosak terus..masih dibaiki lg...ermmmm terima je la....ok la...cau cin cau..............

2 comments:

Ceera said...

hiks, meraSa gak la tayar bocor kan... kita senasib...

@>---~geina~---<@ said...

erm ye ke ceera...sama la...nasib la tyr kete aku bocor kt opis lg..klu tk naya aku...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...