26 March 2008

ni la adik aku dan anak buah aku yg sama umo tu....adik aku nama nya Siti Hidayah...anak buah aku ni lak Khusnul Khotimah.....cun tk diorg ni...heheheh...
yg ni plk gamba masa hr raya hr tu...adik aku ngn anak2 buah aku...hehehe..dan aku ngn anak buah aku tu le....cute tk?kekekek

ni la diorg...mcm kembar kan...pggln diorg kt umah sgt unik...hehehe...adik aku pgglan die NUNIT dan anak buah aku lak NUNUL...best tk?heheheh...aku pun ade pggln gak...tp nnt la aku bgtau erk...surprise....heheheh


ni la pic aku ngn diorg...seiras kan....yg plg penting comeiiii2 belaka...kekekekek....

Salam korg sume...hehehe...hr ni aku nak citer pasal anak buah aku ngn adik aku yg bongsu ni...diorg ni sekali tgk mcm kembar je kan...sbnrnya tk la...ni makcik ngn anak buah ni....tp anak buah aku ni mak ayah dah tkde...dah pergi mengadap Illahi...so anak buah aku ni anak yatim piatu...skrg umo die dah 17 thn...masa arwah mak ayah die pergi...die baby lagi....br 10 bln...so nak kata kenal mak ngn ayah tu tk lg kan...so sejak tu la famili aku jaga die...masa die kecik dulu berebut jugak yg nak jaga die...tp famili aku lg berhak menjaganya...sbb arwah abg ipar aku asal Indonesia...tp dah tetap lama kt Malaysia...kire anak buah aku ni mix la....Malay+Indon...heheheh...so sedara mara arwah ayah nya ni nak jaga die...tp mak ayah aku lg berhak...sbb ni cucu die...dah la cucu pertama sekali....so akhirnya famili aku dpt jaga die....so semenjak famili aku jaga mmg dah mcm adik beradik sendiri la...kire die ade la kawan...sbb adik aku yg bongsu sama umo ngn die....anak buah aku lahir 13/9..adik aku plk 13/10/1991...tua sebulan je....sejak tu la diorg ni membesar sama2...sekolah pun kelas sama....kemana je berdua..klu nak beli ape2 utk diorg ni mesti sama...pastu kene belikan dua2 sekali...kang beli utk sorg...yg sorg tu tgk je...sian lak...hehehehehhe...dlu masa mula2 die nak membesar...aku jrg citer pasal mak ayah die...sbb anak buah aku ni pendiam sikit...die ngn keluarga aku je die byk ckp...klu ngn org lain kurg bercakap....die senyap je...tp dlm senyap2 tu....kesian tau tgk die...kkdg tgk purse dia kan...ade gamba mak ayah die...ntah mana die ambik...padahal famili aku jrg citer ape2 ngn die...tp die tau sendiri....die paham sendiri...kkdg sedih tau....satu hr tu aku pernah baca buku sekolah die...mcm buku conteng la....die citer pasal die tkde mak ayah....atuk yg jaga....pastu ade la lg ayat die....sedih woooo bila baca....tp alhamdulilah....skrg umo die pun dah msk 17 thn....so bila dah besar sikit ni...dia paham la...sume....skrg kitorg mcm adik beradik....die pggl aku akak la...padahal aku ni makcik die...erm biar lah...janji kami sekeluarga bahagia jaga die...dan buat die happy.....bkn seng nak jaga anak yatim piatu ni....klu tersalah jaga....dosa besar tau....belanja die...pakaian die...makan minum nya...duit2 yg die dpt...fuhh kene jg elok2 maaaa....eheheheh..alhamdulilah la..setakat ni semua makan minum..pakaian tmpt tido sume cukup famili aku jaga..... ni dah dua minggu aku tk blk kmpg...rindu kt adik2 aku ni...klu diorg tkde...bosan tau...klu diorg ni ade...leh aku nyakt2 diorg...lg2 skrg dah besar kan...erm masing2 dah ade bf....akak nya ni ha tk de bf lagi...heheheh...ade pakwe pun...yg penting pelajaran tu...aku doakan semoga adik aku 2 org ni berjaya dlm SPM thn ni....Insyaallah...ok la...nnt aku citer lg pasal diorg ni erk....kt atas tu pic2 diorg...korg tgk la puas2...especially CEERA...aku upload pic ni khas utk ko...ko nak sgt tgk anak buah aku ni kan...hrp ko enjoy k ceera...kekekek..ok la..caucincau............

6 comments:

tak gedebe @ nasa said...

comel2 nyerr....

viruspadu said...

betul la mcm kembar kan

mesti rapat gilers kannnnnnn

Ceera said...

ha a la, nampak ada serupa.. kamu pun cun jugak.. adik badik cun, hehe...

@>---~geina~---<@ said...

nasa - thank you...

Viruspadu - erm mmg rapat kak...tp klu dah gaduh bising satu umah...biasa la pompuan...kekekek...

ceera - ehheh...thanks ceera...nk wt mcm mana kan...dah kakaknya cun...adik2 kene la ikut cun...huahuahua....

tak gedebe @ nasa said...

mana tuan rumah ni? da bersawang da blog ni.. entahlah, aku da suka masuk sini dah. Tambah2 bila nengok mata si geina ni, tergoda semacam je..ahaks! jangan perasan ye... U kat putrajaya ye? Patut cam penah nampak je..

@>---~geina~---<@ said...

Nasa - alamak dah kene tegur la...hehehe...ade la tuan rumah ni..kan br update tu...sori la..geina ni selalu melanda kebizian yg teramat sgt...kekeke...tk sempat nak update...apepun time kasih la sudi ke blog geina ni..ha!! tergoda...ohh tidak...jgn la ckp mcm tu..malu i...hihihi...aah kt putrajaya...penah nmpk?kenal kot..huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...