02 April 2008

Mer@b@n Di TeNg@h m@l@m...hUhUhU

Salam Sume....hehehhe...lama aku tk update kan....erm biasala...ade je kebizian melanda...kekekek...hari ni aku blk keje lmbt...kul 9.30 mlm aku smpi umah.....pg tadi kuar g The mines...teman si nana cr hp baru...aku nana ngan abg naza...perghhh nana beli hp br tu...lawa siottt..heheheh...tkpe nnt aku nak beli mcm ko jugak la nana...leh erk sama..kekekek...blk tu igt nak g bangi tak sempat la...aku nak wt app. utk servis kete aku...mlm plk igt nk join tgk wayang kt alamanda...tiket free tu...membe umah aku ajak....tp aku tk dapat join la....mencik tau...dah kene keje sampai mlm...terpaksa la...dah keje kan...ermmm kekadang aku selalu merungut pasal keje ni....ye la...penat tau....aku ni typist je...tp keje aku mcm keje pegawai...tp klu tkde keje busan lak kan....kkdg bila byk keje ni...byk benda baru kite belaja...btl tak?tp yg sakitnya tu...keje tempat yg kite tak tau buat...satu cabaran tau...contoh menggantikan org yg tkde kt opis...especially PA bos2 ni....yg kene ganti, typist jugak...padahal byk setiausaha2 baru...tp kenapa diorg nak typist ni jugak yg duk situ wat keje....tension woo....aku keje nak msk lima tahun ni...dah sume bos kat opis aku tu aku penah ganti....macam2 pengalaman aku dapat...dari situ la aku belaja sesuatu yg baru....tp lama2 tension....sebab staff yg berjawatan jurutaip ni la yg akan jadi mangsa.....kekadang setengah staff dan pegawai ni tk hargai dgn ape yg typist ni buat...tp klu tkde typist ni...sape lagi la yang diorg nak minta tlg...btl tak.....especially bhgn opis aku ni.....bukan nak minta pujian ke ape...tp paham2 je la....rasa tk puas hati atau tak suka cara keje jurutaip...jangan cari jurutaip...buat sendiri keje tu...takde la tension kan...huhuhu.....ni tak...dpn baik je....belakang macam2 kata jurutaip ni....ermmm saba je la....dah keje...adatla kan...so keje kat mana2 pun...tk kira jawatan tinggi ke rendah....sume sama je....cuma gred je lain2....btl tak...hehehheh..janji ape yg kite buat ikhlas dan jujur...insyaallah rezeki tu ade je dimana2.....susah senang...biasala lumrah kehidupan.....erm ok la...aku da ngntuk la...nth ape la aku merepek mlm2 ni...kan....hehehhehe....ok nak titon la...nite sume.....caucincau.....

2 comments:

green apple said...

typist tempat keje aku (opis lama, kat kementerian sains) lagak cam pegawai okkkk. aku yang tak berapa nak pegawai ni pulak yang kena wat keje dia.

@>---~geina~---<@ said...

ye ke kak...tu typist tak sedor diri kak....heheheh...akak dulu keje gov. erk...knp benti?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...