19 August 2008

Servis KetE..=P

Hai U All....heheh...31 ogos ni Merdeka kan...dan 31 Ogos ni akan mengubah hidup aku...aduhaiiii..mcm tk caya je...ape bende la tu kan...huhuhu...korg tunggu je la erk...nk citer skrg nnt tk saspen la plk...huhuhu...=P..erm hr ni mcm biasa la...mesti la keje kan....hr ni aku g servis kete...aku servis kt perodua bangi...kali ni kali ketiga aku servis kete aku...tp kali ni mahal la aku servis...ni nk dijadikan citer...mmg bengang la sikit kan...pttnya bln 6 hr tu aku kene servis..tp kete aku tk smpi kilometer 10,000 kan..so aku biar la dulu...tunggu smpi ke 10,000 kilometer....so da bln lapan ni br la smpi ke 10,000...aku mcm biasa la..booking utk servis..smpi2 je sana td...g la dok isi borang utk servis ni kan...sekali org tu kata aku tk dpt charge yg free tu...pttnya kali ketiga ni percuma..nnt lepas ni br kene byr...tp aku kene byr gak...sbb tempoh utk charge free tu smpi bulan ke enam atau ke tujuh...hampeh btl!!!...skrg ni da bulan 8..mmg da terlebih dr bln aku beli kete aku ni...so kene charge la...bengong!!..aku mmg tk tau...so igt mcm biasa je kan..klu aku tau jd mcm ni...baik aku servis masa bln 6 hr tu...pttnya aku byr dlm RM104 je...so kali ni aku kene byr RM134.30...hissss mahal tuuu....minyak itam pun da naik...ee sume brg naik...mencik aku!!..da la tgh2 bajet ni...ermmm nk wt mcm mana...bayor je la...kang tk servis problem lak kete aku...nk tk nak...terima je la...tp pekerja tu ptt bgtau la aku kan...masa aku g servis kali kedua hr tu...aku ni mana nak baca2 buku tu...so tk tau la...ermmm....tkpe ni last aku servis kt perodua...sbb MAHAL!!...lepas ni aku nk servis kt luar je..murah...janji berkualiti...huhuhu....=P

erm dah nk kul 5.30 ni....aku nk blk...huhuhu...=P...blk keje ni aku nk trs g bangi la...nk cr barang...hehehhe....erm bila lg...kang tk sempat lak aku nk siapkan....ermm dah la mlm ni abg aku dr penang nk pinjam kete...smpi hr khamis ni...erm nmpknya esok aku kene g keje naik BAS..erm malasnya....ooo demand lak aku ni..mentang2 la da ade kete..nk naik bas pun tk nak...hahhahah....tk sedor diri...dulu bas tu la transpot plg penting bg aku...hahahhaha=P..k la korang...aku nk blk ahhh...mlm nnt klu sempat aku update lg k...caucincauuu...=)=)=P

3 comments:

eMMe said...

geina, aku dah puas service kete kat centre, serius ly mmg mahal, dah puas dah servis dgn centre, this year, aku start servis kat luar, murah, janji kete takde problem, tu dah cukup, hahaha...ko kete baru zue, kene jaga, kene tahan la kalo mahal....

Shifa said...

sebbaik la proton 2 thn warranty..
so mmg kena servis kat dia je..
kalo servis luar nnt ade problem dia xnk tanggung.. tp so far xde mahal sgt..
geina, congrats ek.. =)

-v-~~geina~~-v- said...

Ermie - erm mmg pun...tp tk servis kan kete problem kan..so mahal ke tak kene gak la servis..heheh =P


Shifa...erm ye ke..best arr..erm thank you...doakan geina erk..heheh=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...